szerződéses termeltetés

Cégünk alapítása óta az ősi gabonák és a magas olajsav tartalmú napraforgó termeltetésére fókuszálunk. Ezen termények piacán jelentős szereplőnek számítunk – és ezen a területen rendelkezünk a legtöbb tapasztalattal és a legkiterjedtebb vevői kapcsolatokkal Európa szerte.TÖNKÖLY

Termeltetésünkben a legnagyobb súllyal szereplő növény a tönköly – Európában cégünk az egyik meghatározó piaci szereplő ezen a területen.ALAKOR

Az alakortermesztés jövedelmező alternatívát nyújt az egyéb búzafajták termesztéséhez. Nagyobb biztonságot ad ez utóbbiakkal szemben.TÖNKE

Tönkefeldolgozásunk – mennyiségét tekintve – jelenleg még nem számottevő, jövőbeli potenciálját viszont annál nagyobbra becsüljük....

Termeltetési konstrukciók

Ökológiai termeltetés

Üzleti filozófiánk központjában az ökológiai gazdálkodás széleskörű ismertetése és népszerűsítése áll. Elsődleges célunk, hogy növeljük az ökológiailag művelt területek nagyságát és az ökológiai gazdálkodók táborát.

Tudatában vagyunk annak, hogy az öko termelésre való átállás nem minden területen érdemes vagy lehetséges - például az adott területre vonatkozó határozott időre szóló haszonbérleti szerződések miatt-, cégünk feladatának tekinti az integrált termelés (IT) kiterjesztését.

Átállásra való elősegítés

Ahhoz, hogy meggyőzzük az eddig hagyományosan gazdálkodó érdeklődőket az ökológiai gazdálkodás előnyeiről, lehetőséget biztosítunk arra, hogy a tanúsítási folyamat elindítása előtt kipróbálják az ökológiai termelési módszereket az általunk kidolgozott termesztési technológiák alapján. Az átállási szándék erősítésének céljából ingyenes szaktanácsadást biztosítunk azok termelő számára, akik a jövőben rajtunk keresztül szeretnék értékesíteni biotermésüket.

Átállásos termeltetés

Amennyiben partnerünk meggyőződik az ökológiai gazdálkodás kivitelezhetőségéről, azzal ösztönözzük az átállásra, hogy tisztességes feltételekkel és átállási kompenzációs felárral kötünk szerződést az ebben az időszakban előállított terményekre is.

Termeltetési szolgáltatásaink

Termelői partnereink részére szállítjuk a megfelelő, azaz piacképes terményt eredményező vetőmagot, szükség esetén részleges termelésfinanszírozást vállalunk és a terméskiesés megelőzésére ingyenes szaktanácsadást biztosítunk.

Vetőmag biztosítás
  • Tönköly-, tönke- és alakor vetőmag saját vetőmag előállításból.
  • HO-napraforgó vetőmag megbízható, GMO-mentes forrásból.
Termeltetési finanszírozás
  • Termelési finanszírozás a várható termésérték maximum 50%-áig
  • Vetőmagfinanszírozás
Szaktanácsadás
  • földszemle terméskiesés megelőzésére
  • a termelő által észlelt károkozók ellen javasolt védekezés

Termelői igényre szabott szerződések

Fixáras szerződések

A fixáras szerződésváltozatot azoknak a termelőknek ajánljuk, akik többéves átlagban tudják értékelni az egyes években elért árakat. A gyakorlatból tudjuk, hogy átlagban semmivel nem járnak rosszabbul azok a termelők, akik – függetlenül a piaci ármozgásoktól - minden évben az aktuálisan kínált fixárat választják.

Tőzsdei ármozgásokhoz kötött szerződések

A piaci mozgásokat követő „tőzsdei alapú” szerződéseket azoknak a partnereknek ajánljuk, akiknek fontos, hogy az adott év vegetációt befolyásoló időjárási viszonyai ármeghatározó tényezőként jelenjenek meg a termény ellenértékében.

Cégünk üzletpolitikájának egyik legjellemzőbb ismérve az antispekulatív szerződéskötés. Termeltetésünk mindig vevőorientált: nem vállalunk fel termeltetést "vélhető" jövőbeni piaci igényekre.

Az általunk szerződésben lekötött árumennyiséget hasonló szerződéses konstrukcióban kötjük le vevőink felé és mivel elsődleges prioritásunk a szerződésszerű teljesítés, rendkívül körültekintően járunk el a termésbecsléseknél.

Szerződéses mennyiségként mindig az adott területen várható minimumtermést tüntetjük fel és csak azt kötjük le vevőink felé egészen addig, amíg a földszemlék alapján nem feltételezhető ennél nagyobb termés.

A minimumtermés feletti termésmennyiséget is átvesszük a szerződéses kondíciók mellett – de el is várjuk termelői partereinktől, hogy ezt a „többletmennyiséget” részünkre értékesítsék.